Hajka u Španiji zbog lažne izjave Kondogbije
Foto: EPA

Reagovali i iz Valencije

Hajka u Španiji zbog lažne izjave Kondogbije

Novi igrač Valencije Geoffrey Kondogbia izazvao je veliku pažnju od dolaska na Mestallu.

Ovaj 24-godišnji francuski veznjak je prije nekoliko dana stigao u Valenciju iz Intera, da bi u prvoj utakmici za Šišmiše postigao gol i to prvaku Real Madridu u remiju 2:2 na Santiago Bernabeu.

Ipak, njegov pogodak nije ono što je bilo u fokusu nakon utakmice. Katalonski list Sport je objavio lažnu izjavu Kondogbije o Messiju, koja je iskorištena kao provokacija za Cristiana Ronalda, koji nije nastupio u sinoćnjoj utakmici.

Izmišljeni intervju započinje pitanjem novinara "Kako komentarišeš neigranje najboljeg igrača svijeta u duelu protiv Valencije?", a završava Kondogbijinim odgovorom: "Nisam znao da Messi igra za Real Madrid".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ova, ispostavit će se kasnije, izmišljena izjava francuskog fudbalera prouzrokovala je pravu hajku u Španiji, a mnogi korisnici Twittera i ostalih društvenih mreža su napali Kondogbiju zbog omalovažavanja Cristiana Ronalda, koji je trenutni vlasnik Zlatne lopte.

U svrhu zaštite svog fudbalera reagovala je i Valencia, koja se oglasila kratkim zvaničnim saopštenjem u kojem je navedeno da Geoffrey Kondogbia nije spominjao Messija, čime je postalo jasno da je pomenuti sportski list iz Barcelone izmislio njegovu izjavu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi