Ronaldo više ne želi Garetha Balea u prvom timu Reala

Velšanin u komplikovanoj situaciji

Ronaldo više ne želi Garetha Balea u prvom timu Reala

E. Čaušević

Gareth Bale i ovog ljeta odlučio je da ostane u Real Madridu iako je bilo mnogo zainteresovanih klubova, ali i nekoliko zanimljivih ponuda.

U engleskim medijima spekulisalo se mjesecima o tome da će se Bale nakon četiri godine ponovo vratiti u engleski Premiership, ali ovaj put u Manchester United koji je pokazao najviše interesa za njegove usluge. Ipak, Bale je odbio sve ponude jer je odlučio da ostane u Real Madridu.

Bale se prošle sezone nije baš naigrao u kraljevskom klubu zbog velikih problema s povredama, ali ove sezone se nada da će imati više sreće. Ipak, Bale po prvi put ima žestoku konkurenciju na svojoj poziciji u vidu Marca Asensija koji briljira na počeku nove sezone.

Navodno, Bale će se preseliti na klupu jer Zinedine Zidane želi dati mladom Asensiju priliku u prvom sastavu. Kako prenose mediji na Pirineijma na toma insistira i Cristiano Ronaldo koji vjeruje da bi Real bio dosta uspješniji sa Asensiom u prvom timu nego Baleom. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Također, moglo bi se vrlo lako desiti da i Karim Benzema dobije nešto manju minutažu nego što je to bio slučaj u prethodnim sezonama. Glavni razlog tome je što Ronaldo želi da Zidane proba drugi napad koji bi činili on, Asensio i Isco koji igra u životnoj formi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti