Umjesto Balotellija i Borinija

Liverpool zainteresovan za Edina Džeku

Reprezentativni napadač BiH Edin Džeko će ovog ljeta vjerovvatno napustiti Manchester City, a kao nova destinacija se, nakon Fenerbahcea i Chelseaja, počeo spominjati i Liverpool.

Naime, čelnici ovog kluba su pokazali interesovanje za dovođenjem kapitena naše reprezentacije, koji je u Manchester Cityju ispao iz prvog plana.

Liverpoolova želja je izmijeniti napadačke opcije u novoj sezoni. Klub se želi riješiti Balotellija i Borinija, a umjesto njih dvojice vidjeti već dogovorenog Divocka Origija, koji stiže iz Lillea, i našeg Edina Džeku.

Osim Džeke, Liverpoolu su intersantni Danny Ings, Christian Benteke, Charlie Austin i Stevan Jovetić.

Budući da naš fudbaler sa Cityjem ima ugovor na još tri godine, pretpostavlja se da obeštećenje za njega iznositi tridesetak miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.