Zdravko Mamić, prvi čovjek zagrebačkog Dinama

"Hodžić će biti sjajan, ima kvalitete kao i Henriquez"

Sjajni čileanski napadač Angelo Henriquez ove sezone briljira u redovima Dinama. 

Fudbaler Manchester Uniteda na posudbi u redovima Modrih ove sezone je zabio 20 golova, a kvalitete svog najboljeg napadača u ovoj sezoni nakon hat-tricka Hajduku i pobjede od 4:0 Zdravko Mamić nije želio hvaliti.

"Henriqueza neću hvaliti, on se sam hvali onim što pokazuje na terenu. No ostat ćete u čudu, ali tvrdim da Armin Hodžić nije slabiji od Angela. I on je imao dugu pauzu, vraća se i vidjet ćete da će biti borba za napadačke pozicije, no sad još mora raditi i čekati", rekao je prvi čovjek Dinama nakon utakmice u kojoj je Dinamo deklasirao Hajduk s 4:0 u svojoj izjavi za Večernji list.

Na kraju vrijedi podsjetiti kako je napadač mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine i bivši fudbaler Željezničara i Liverpoola prvi dio sezone propustio zbog nezgodne povrede mišića trbušnog zida, ali je ovog proljeća upisao prve minute u modrom dresu.

Ove sezone za sada je upisao osam nastup, pet u 1. HNL i tri u Kupu Hrvatske, uz dva postignuta gola (po jedan u oba takmičenja), tokom 296 minuta koliko je proveo na travnjaku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.