Pred utakmicu sa Sarajevom

Vitez trenirao, devet juniora priključeno prvom timu

Nogometaši Viteza danas su odradili trening pred utakmicu pretposljednjeg kola BHT Premijer lige sa Sarajevom. Utakmica će biti odigrana u subotu sa početkom od 17:00 sati.

Trener Viteza ima izuzetno težak posao sa sastavljanjem ekipe za utakmicu sa prvoplasiranom ekipom u prvenstvu. 

Već dugo nema povrijeđenih Mladena Jurčevića i Stipe Miloša, a na listi povrijeđenih su i Dragan Jurčević, Ante Pinjuh, Marko Basara, Fabijan Tomić… Na današnjem treningu je bilo 13 prvotimaca, te devetorica juniora.

Vitezu je ova utakmica od iznimnog značaja, baš kao i gostima. Domaćin se bori za opstanak i u teškoj je situaciji ako ne slavi, dok Sarajevo ima priliku da pobjedama u Vitezu i na Koševu protiv Slobode osigura titulu.

Obje ekipe će imati i veliku podršku sa tribina, a očekuje se minimalno 2500 gledalaca na tribinama Gradskog stadiona u Vitezu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.