Finale Kupa BiH

Olimpic ostvario sjajan rezultat na Pecari

Edmir Škorić

Nogometaši Olimpica ostvarili su povoljan rezultat (1:1) na Pecari u prvom susretu finala Kupa Bosne i Hercegovine.

Olimpic igra svoje prvo finale i po prvi put u klupskoj povijesti ima priliku da osvoji neki trofej.

Vukovi s Otoke napravili su zaista dobar rezultat, te su uspjeli da postignu gol u gostima i ostanu neporaženi, što im zaista donosi dobru prednost uoči revanša na Otoci.

Široki je bolje otvorio utakmicu, pa je prijetio preko Wagnera i Kožulja,  ali Hamzić nije imao posla. U 10. minuti šok za domaće. Nakon ubačaja s desne strane, Muharemović je primio loptu i pospremio je u mrežu nemoćnog Bilobrka.

Landeka je u 13. minuti loše pucao, a u 22. minuti Hamzić zaustavlja pokušaj Barišića. Minutu kasnije opet Barišić u prilici, ali glavom je pucao pored gola nakon ubačaja iz kornera.

Dobar napad Vukova u 37. minuti, ali Figueiredo ne stiže da pospremi loptu u mrežu nakon ubačaja Smajića s desne strane. Do kraja prvog dijela bilježimo još Pandžin pokušaj s 23 metra prema golu domaćih, ali je Bilobrk bio siguran.

U nastavku je Široki bio puno bolji. Sjajnu šansu ne koristi Wagner u 50. minuti, zatim Menalo u 52. minuti, pa opet Wagner u 54. minuti…

Rezervista Kožulj je u 75. minuti mogao u prvom kontaktu s loptom poravnati na 1:1, no njegov udarac zaustavlja prečka. Široki u 77. minuti nije iskoristio penal. Wagner je izborio penal, ali je pogodio stativu s 11 metara.

Ubrzo je ipak Široki izjednačio. Karačić je ubacio s desne strane, a Regoje nespretno zatresao vlastitu mrežu za oduševljenje na Pecari. Široki je pokuašvao doći do potpunog preokreta, no Olimpic se zatvorio i sačuvao 1:1. I jedni i drugi će u revanšu sigurno uraditi sve da stignu do trofeja, ali i plasmana u Evropu.

Široki - Olimpic 1:1 (Regoje 79 - ag/ Muharemović 10)

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Široki: Bilobrk, Barišić, Zakarić, Landeka, Wagner, Menalo, Kožulj, Brekalo, Karačić, Kresinger, Marković.

Olimpic: Hamzić, Merajić, Regoje, Brković, Muharemović, Smajić, Bogičević, Figueiredo, Gligorov, Jusufović, Pandža.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.