Pripreme za Travnik

Trening Želje bez Turkovića, Hasanović trenirao samostalno

Fudbaleri Željezničara odradili su svoj redovni trening pred susret 29. kola BH Telecom Premijer lige s Travnikom.

Plavi danas nisu trenirali u punom sastavu, obzirom da se tokom jučerašnje utakmice u kojoj su međusobno igrala dva sastava Plavih povrijedio Nedo Turković. Za razliku od Turkovića treninzima kluba iz Zvorničke 27 priključili su se Kerim Memija i Dženis Beganović, koji su protekli period odsustvovali zbog elitnog kruga kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje je igrala naša juniorska reprezentacija.

Nakon pretraga koje je obavio u Beogradu među Plave se vratio i defanzivac Dejan Uzelac, koji je u prethodnom periodu imao zdravstvenih problema. Ipak, nakon povratka iz srbijanske prijestolnice vidno sretni Uzelac nam je kazao da je s njegovim srcem sve uredu.

"Imam sve crno na bijelo, srce je okej, a ja presretan jer mogu nastaviti da treniram punim intenzitetom", rekao je Uzelac.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Svoj prvi trening nakon derbija, u kojem je mnogo pretrčao, odradio je i Eldar Hasanović. Veznjaka Plavih je u proteklom periodu mučila zadnja loža lijeve noge, pa je danas trenirao odvojeno od ostalih fudbalera i u patikama.

Bez obzira na sve fudbalerima Željezničara ne manjka želje za pobjedom u posljednjoj utakmici u ovoj sezoni pred domaćim navijačima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.