Turković povrijedio ligamente koljena na treningu?

Povreda prednjih križnih ligamenata

Turković povrijedio ligamente koljena na treningu?

Međusobnu utakmicu koju su na treningu u srijedu odigrala dva sastava Željezničara po dobrom neće pamtiti Nedo Turković. 

Napadač Plavih je povrijedio koljeno desne noge u jednoj situaciji kada je proklizao na terenu, a prema svemu sudeći radi se o ozbiljnijoj povredi zbog koje je već danas bio na ljekarskim pregledima.

"Imao sam sinoć jake bolove u koljenu desne noge, a situacija ni danas nije bolja. Upravo sam bio na pregledima i prve informacije nisu baš najbolje, doktori pretpostavljaju da se radi o povredi prednjih križnih ligamenata. Koliko su njihove riječi tačne detaljno će pokazati magnetna rezonanca koju ću obaviti sutra", kazao je Turković, neposredno nakon prvog doktorskog pregleda.

Iako u posljednje vrijeme i nije dobijao pretjerano veliku minutažu, jasno je da će Turkovićevo odsustvo dodatno skratiti roster kluba s Grbavice, kojeg šef stručnog štaba Milomir Odović konstantno predstavlja kao nedovoljno širokog.

Najtrofejniji bh. klub je još uvijek u borbi za šampionsku titulu, ali će u preostale dvije utakmice ostati uskraćen za usluge napadača koji je ponikao na Grbavici.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.