Smatra trener Barcelone

Enrique: Nema zamjene za Xavija

Xavi Hernandez u subotu je odigrao svoju posljednju utakmicu u dresu Barcelone.

Legendarni vezni fudbaler karijeru će nastaviti u katarskom Al Saddu, a nakon oproštaja riječi hvale na njegov račun imao je i trener Luis Enrique. 

"Xavijev oproštaj je jedna od najboljih slika sezone. Nema zamjene za njega, jer nigdje ne postoje dva ista igrača i pokušat ćemo se adaptirati bez njega", izjavio je Enrique, koji je optimističan pred utakmice finala Lige prvaka i Kupa kralja. 

"Imamo dva finala do kraja, a kada vidim šta smo do sada uradili, optimističan sam. Uz podršku navijača pokušat ćemo da uzmemo triplu krunu", riječi su trenera katalonskog kluba. 

Vrijedi istaći da je Xavi na oproštaju pred skoro 100.000 navijača igrao od samog početka i sa kapitenskom trakom na ruci. Xaviju su počast odali i gostujući igrači Deportiva, koji su napravili špalir prilikom ulaska fudbalera Barcelone na teren.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.