Brdska biciklistička tura

Više od 200 biciklista učestvuje na trećem Tour de Igman

Više od 200 biciklista učestvovat će na biciklističkoj turi Tour de Igman - 2015 koja 31. maja u 10 sati polazi iz Velike aleje na Ilidži, a krajnji cilj je na Velikom polju na planini Igman.

Ovu zanimljivu biciklističku turu već treću godinu zaredom organizuje MTB klub Trek Team Sarajevo. Biciklisti će voziti oko 30 kilometara, a sve vrijeme imat će tehničku podršku u slučaju kvara bicikla, medicinsku pomoć u slučaju eventualnih povreda, a osigurani su hrana i piće.

Planirana tura će se voziti na relaciji Velika Aleja – Jasike – Stojčevac – Kovači – Osmice – Šajina Kuhinja – Lasički stan – raskršće (ratna džamija - Veliko polje) – Mrazište - Veliko polje na Igmanu.

Zanimljivo je da MTB klub Trek Team Sarajevo okuplja ljubitelje brdskog biciklizma s ciljem razvoja i afirmacije biciklističkog sporta u BiH. Značajnu podršku u organizaciji Tour de Igman - 2015 dali su im Crveni križ Ilidža, Odreda Izviđača “Igman 92“ Hrasnica, Gorska Služba Spašavanja – Sarajevo, oružane snage Bosne i Hercegovine te općina Ilidža.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.