Ko će u Evropa ligu?

Na Pecari bitka za Evropu: Široki ili Zrinjski?

Adnan Beganović

U okviru 30. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, koje je na rasporedu u subotu, veliki hercegovački derbi odigrat će Široki Brijeg i Zrinjski.

Duel Širokog Brijega i Zrinjskog na Pecari odlučit će o tome koja će od ove dvije ekipe Bosnu i Hercegovinu predstavljati u Evropi.

Nakon što Široki Brijeg nije uspio osvojiti Kup Bosne i Hercegovine okršaj za Plemićima dobija na težini, odnosno biće to meč za izlazak na evropsku scenu.

Plemići kolo prije kraja imaju tri boda više od Širokog, no i samo 0:0 iz susreta odigranog u Mostaru u prvom dijelu sezone.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tako da će Široki ukoliko trijumfuje, bez obzira na najvjerovatnije ukupno slabiju gol razliku, na tabeli biti bolji od Zrinjskog, kojem je za izlazak u Evropu na Pecari dovoljan i bod.

Sve u svemu očekuje nas neizvjestan meč, a samo jedan tim će iz istog izaći kao pobjednik što ne bi bio slučaj da je Široki osvojio Kup naše zemlje. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.