Foto: Index

Dinamo proslavio 10. titulu u nizu

Apsolutna dominacija: Rijeka nastradala na Maksimiru

Zagrebački Dinamo je danas proslavio desetu titulu u nizu nakon nevjerovatne sezone u kojoj nije doživio niti jedan jedini poraz!

Posljednji tim koji je osjetio snagu Zagrepčana bila je Rijeka, drugoplasirani tim HNL-a. Rezultat 4:0 za Modre dovoljno je rekao kolika je trenutna razlika između prvog i drugog tima u hrvatskom prvenstvu.

Pjaca je već u 2. minuti doveo Dinamo u prednost od 1:0, da bi na 2:0 u 28. minuti povisio Taravel. U 63. minuti već je bilo 3:0 za Modre, a svoj drugi pogodak na utakmici postigao je Pjaca, ovoga puta sa jedanaest metara.

Konačnih 4:0 postavlja Soudani, koji je u 73. minuti zaključio ubjedljivi trijumf desetostrukog uzastopnog prvaka Hrvatske.

Dinamo je u 36 utakmica ove sezone upisao 26 pobjeda i deset remija, upisavši 88 bodova. Njihovoj dominaciji ne nazire se kraj...

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

HNL, 36. kolo:

Dinamo - Rijeka 4:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.