Široki bez Evrope, Zrinjskom remi dovoljan

E. Škorić

Široki i Zrinjski su na Pecari danas odigrali utakmicu posljednjeg kola, a plasman u Evropu izborio je tim iz Mostara.

Šiorkom je samo pobjeda odgovarala, dok je  Zrinjskom i bod bio dovoljan da se plasira u kvalifikacije za Evropsku ligu.

Domaći tim je dolaskom Blaža Sliškovića upao u rezultatsku krizu, pa je poražen i u finalu Kupa od Olimpica. Posljednja utakmica u sezoni bila je utakmica odluke za Širokobriježane.

Na Pecari je bilo dosta uzbuđenja. U prvih 45 minuta nekoliko prilika na obje strane, no mreže su mirovale.

Na otvaranju drugog dijela Široki je poveo. Wagner je vratio povratnu za Zakarića, a ovaj s tri-četiri metra matira Dujkovića.

Široki je vodio do 69. minute, a onda hladan tuš za domaće. Crnov je matirao Solda s penala za 1:1 i taj rezultat na kraju je Zrinjski odveo u Evropu.

Ovo je prvi put od 2004. godine da Široki neće predstavljati našu zemlju u Evropi.

Široki - Zrinjski 1:1 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Široki: Soldo, Džidić, Ćorić, Zakarić, Landeka, Wagner, Peko, Brekalo, Plazonić, Kresinger, Marković.

Zrinjski: Dujković, Radulović, Graovac, Crnov, Šćepanović, Blaić, Stojkić, Todorović, Mevlja, Nikolić, Petrak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.