Tuzla dobila prvoligaša

Šampioni iz predgrađa

Sloga iz Simin Hana, tuzlanske prigradske mjesne zajednice, po prvi put u svojoj istoriji igrat će u Prvoj ligi F BiH. 

Šampionsko slavlje uslijedilo je nakon nedjeljne utakmice u kojoj su plavo-bijeli na svom terenu savladali Bosnu iz Mionice sa 3:0 u 30. kolu Druge lige F BiH – grupa Sjever.

Sloga je još jedan fenomen u svijetu bosanskohercegovačkog sporta. Od Druge kantonalne lige, fudbaleri na čelu sa trenerom Milenkom Bošnjakovićem su u furioznom stilu stigli do drugog ranga u državi.

„Faktički ovi momci su ispisali dva historijska rezultata. Prvi prošle godine smo osvojili titulu i plasirali se u Drugu ligu F BiH – grupa sjever da bi u ovoj sezoni stigli i do Prve lige F BiH. Ovom pobjedom je krunisan naš rad, slijedi nam odmor i krajem juna formiranje ekipe za nove izazove“, izjavio je nakon susreta Milenko Bošnjaković, trener Sloge.

Kako je Sloga rezultatski dominirala u rangovima u kojim se takmičila, tako je i infrastruktura na stadionu i oko njega bila sve bolja. Izgrađene su tribine, moderne svlačionice, a plavo-bijeli su dobili optimalne uslove za treniranje i igranje utakmica. Sloga egzistira u istočnom dijelu Grada Tuzla, prema obroncima Majevice, odnosno tek nekoliko kilometara od raskrsnice Brčanska Malta.

„Smeta nam kada nas neko naziva klubom iz provincije. Mi smo tuzlanski klub i u Prvoj ligi F BiH predstavljat ćemo Tuzlu“, kaže Bošnjaković.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Svakako da će u narednom periodu biti promjena u igračkom kadru, jer su i mnogi aktuelni igrači Sloge svjesni da je za njih igranje u Prvoj ligi F BiH veliki izazov. Od jeseni će u Simin Hanu gostovati donedavni premijerligaš Zvijezda, potom Budućnost, Orašje, Čapljina, Branitelj...

Tuzla će prvi put imati premijerligaša i prvoligaša. Istini za volju svojevremeno je Sloboda igrala elitnom rangu, a Zmaj od Bosne u drugom rangu po kvaliteti. No, tih godina fudbal u Bosni i Hercegovini nije bio ujednjen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.