Potencijalni rivali FK Željezničar

Čukarički najteži rival, mali klubovi poželjni

Midhat Šljivak

FK Željezničar evropski put ove sezone počinje od prvog pretkola Evropske lige. Plavi su nositelji u prvom pretkolu, pa ih vjerovatno očekuje i duel s nekim lakšim rivalom. Međutim, ima i onih ekipa koje bi se rado izbjegle.

5. Predstavnici "malih" zemalja

Predstavnici Gibraltara, San Marina i Andore su najlakši mogući rivali za Željezničar. Iako bi Plavi vjerovatno do vrha napunili mreže ekipa iz ovih zemalja, troškovi putovanja bi bili ogromni, posebno kada bi se eventualno putovalo na Gibraltar i Andoru. Lagano, ali preskupo.

4. Celje (Slovenija) - nezgodan rival, ali poželjan

Ekipa Celja je jedan od najnezgodnijih rivala koje bi Plavi mogli dobiti u prvom pretkolu. Međutim, pored činjenice da je Slovenija jako blizu i da bi po upravu bh. viceprvaka sa financijske strane ovo bio možda i idealan rival, sa slovenačkim predstavnikom se može igrati, iako su jako nezgodni.

3. Kukeši (Albanija) - neatraktivan i težak protivnik

Albanski tim je prije nekoliko godina šokirao FK Sarajevo. Izbacili su bordo tim iz Evrope, te sasvim sigurno predstavljaju neatraktivnog i teškog protivnika i za Plave. S njima se može igrati, ali tim kojeg je mnogo bolje izbjeći.

2. Čukarički (Srbija) - najteži rival

Ekipa Čukaričkog je vjerovatno najteži mogući rival Plavima s Grbavice u prvom pretkolu Evropske lige. Vlasnik ovog tima Dragan Obradović dosta ulaže u tim, koji je prošle sezone osvojio Kup Srbije. Čukarički je tim koji bi financijski najmanje uzeo novca iz kase Željezničara, ali na Grbavici sigurno ne žele izvući ovaj tim u ponedjeljak.

1. Ferencvaroš i MTK (Mađarska) - najatraktivniji rivali

Mađarski velikani već godinama ne znaju za naslov prvaka u svojoj zemlji. Prošli su kroz jako teške periode, najteže u povijesti kluba, ali su i dalje veoma atraktivan rival. Doduše, atraktivni su zbog imena i povijesti koju imaju, ali bi se FK Željezničar bez problema mogao nositi s oba ova tima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.