Potpisao za Milan

Andrea Bertolacci novi igrač Milana

Midhat Šljivak

Andrea Bertolacci novi je igrač ekipe Milana.

Sada već bivši igrač Genove dogovorio je sve uslove s Rossonerima. Danas je prošao ljekarske preglede na San Siru, te je potpisao višegodišnji ugovor s italijanskim velikanom.

Transfer ovog 24-godišnjeg veznjaka iz Genove u Milan potvrđen je na zvaničnoj stranici kluba sa San Sira, koji je za usluge sjajnog fudbalera platio 20 miliona eura.

Interesantno je da će i ekipa Rome zaraditi na transferu ovog fudbalera. Vučica je suvlasnik ugovora kojeg je Bertolacci imao s Genovom, te će od 20 miliona eura Romi pripasti 11,5 miliona eura.

Bertolacci je je protekle sezone odigrao 33 utakmice za tim iz Genove. Postigao je šest pogodaka u za ovaj klub, čiji je član od 2012. godine.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Pored Genove sjajni veznjak je nosio dres Rome, a bio je posuđen i ekipi Leccea, gdje je proveo dvije sezone.

Bertolacci je i standardan član selekcije Italije, a prošao je i sve omladinske kategorije Azzurra. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.