Do 2019. godine na Old Traffordu

Jonesu novi ugovor u Unitedu

Midhat Šljivak

Manchester United produžio je danas ugovor s defanzivcem Philom Jonesom.

Engleski reprezentativac dogovorio je novu četverogodišnju saradnju s engleskim velikanom. Tako će Jones na Old Traffordu ostati do juna 2019. godine.

"Počastvovan sam novim ugovorom. Uživao sam tijekom ove četiri godine u Unitedu i jedva čekam narednu sezonu. Ovo je veliki klub i drago mi je što ostajem", istakao je Jones nakon potpisa ugovora.

Zadovoljan je i menadžer Crvenih đavola Louis van Gaal.

"On je veoma talentovan fudbaler i može pokrivati više pozicija u timu. Phil je još uvijek relativno mlad i ima vremena za dodatni razvoj. Impresioniran sam njegovom profesionalnošću", istakao je Van Gaal.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Jones je u redove Uniteda stigao 2011. godine iz Blackburn Roversa. S crvenim đavolima je 23-godišnji defanzivac osvojio titulu prvaka 2013. godine, a ukupno je odigrao 128 utakmica za tim s Teatra snova.

Također, Jones je standardni reprezentativac Engleske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.