Najskuplji transfer u povijesti

Rog u Dinamu za tri miliona eura

Midhat Šljivak

Marko Rog novi je igrač Dinama.

Izvršni predsjednik Zdravko Mamić danas je dovršio najskuplji transfer u povijesti Dinama i hrvatske lige.

Dinamo će Splitu za 19-godišnjeg fudbalera platiti tri miliona eura, a Marko Rog će nakon samo jedne sezone na Parku mladeži preseliti u Maksimir. 

Novi napadač Dinamu bi se trebao priključiti već u srijedu na pripremama u Moravskim Toplicama, a Splitu će osim tri miliona eura, pripasti i 30 posto od budućeg transfera.

Mladom fudbaleru se predviđa blistava karijera. Doskora je igrao za juniore i seniore Varaždina u trećoj ligi, a u Splitu je zarađivao svega 8000 kuna tijekom protekle sezone.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Sada će naravno Rog zarađivati mnogo više. S obzirom da se radi o milionskom transferu i plata mladom fudbaleru je znatno veća u redovima prvaka Hrvatske.

Rog je već debitovao i za seniorsku reprezentaciju Vatrenih, a igrao je protiv Argentine u novembru prošle godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.