Dinamo predstavio dva nova pojačanja

Barišić i Schildenfeld na Maksimiru

Dinamo predstavio dva nova pojačanja

Hrvatski prvak Dinamo iz Zagreba jučer je službeno predstavio dva nova fudbalera s kojim će krenuti izazove koje donosi nova sezona.

Na Maksimir su stigli Gordon Schildenfeld i Borna Barišić. Dok će iskusnom Schildenfeldu ovo biti drugi put da oblači Dinamov dres, talentovani 22-godišnji Barišić stiže iz Osijeka i ovo će mu biti veliki korak naprijed u karijeri.

"Zahvalio bih se treneru na pohvalama i podršci. Znam kolika je čast i odgovornost igrati za naš najbolji klub, odradit ću sve profesionalno i dati sve od sebe. Uvjeti su fenomenalni, osjećam napredak iz treninga u trening i vjerujem da ću ovdje puno napredovati te sam jako sretan što sam dio ovakve lijepe priče", rekao je mladi Barišić, koji igra na poziciji lijevog beka.

"Hvala šefu na povjerenju i prilici da se vratim u Dinamo. Imam iskustva, danas sam potpuno drugačiji igrač nego kada sam bio ovdje prvi put i vjerujem da mogu pomoći klubu u ostvarivanju ciljeva. Imamo mladu i fantastičnu ekipu s par starijih igrača te možemo puno toga napraviti", riječi su 30-godišnjeg Schildenfelda, koji je u proteklih nekoliko sezona nastupao za Panathinaikos.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.