U Albaniji veliko slavlje

Šamarčina srbijanskom fudbalu: CAS Albaniji dodijelio bodove

Adnan Beganović

Sud za sportsku arbittražu (CAS) u Lozani donio je konačnu odluku u "slučaju dron" (Srbija - Albanija), koja nikako ne ide na ruku srbijanskom nacionalnom timu.

Nakon što je UEFA prekinuti susret kvalifikacija za Evropko prvenstvo između Srbije i Albanije registrovala službenim rezultatom 3:0 u korist Srbije, a potom Srbiju kaznila sa oduzimanjem tri boda Sudu za sportsku arbitražu žalili su se Srbija i Albanija.

Sud u Lozani odluku je preokrenuo, odnosno CAS je dodijelioi tri boda Albaniji, koja sada ima 10 bodova i na dobrom je putu da se plasira na Evropsko prvenstvo.

Podsjetimo, susret između Srbije i Albanije prekinut je nakon velikih nereda na terenu nakon što se iznad stadiona Partizana pojavio dron sa zastavom "velike Albanije".

Srbijanski reprezentativac Stefan Mitrović skinuo je zastavu "velike Albanije" nakon čega su ga opkolili albanski reprezentativci, a onda je nastao haos. U teren su utrčali i navijači, a čak su i redari tukli albanske fudbalere. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.