Paunović: Hvala svima, trofej posvećujem pokojnom ocu

Selektor U-20 reprezentacije Srbije

Paunović: Hvala svima, trofej posvećujem pokojnom ocu

Selektor reprezentacije Srbije je danas imao vjerovatno najljepši dan u životu, jer je sa svojim izabranicima stigao do naslova prvaka svijeta u uzrastu do 20 godina.

"Presretan sam. Želio bih se zahvaliti našem narodu i cijeloj zemlji na velikoj podršci. Trofej posvećujem svom ocu koji je preminuo prije šest mjeseci", rekao je Paunović i dodao:

"Čestitam i Brazilu, to je nevjerovatan tim. Mi smo mnogo naučili i od njih. Imali smo sreće, ali sreću treba zaslužiti. Radili smo ekstremno naporno, cijeli tim je bio kao jedno i na kraju je slavila ekipa koja je najviše željela trofej. Ovo će nam dati veliko samopouzdanje, a mi moramo nastaviti da gradimo i naš fudbal i naše društvo".

Selektor Srbije je siguran da je pred njegovim momcima svijetla fudbalska budućnost.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"U ovoj generaciji ima fantastičnih igrača i oni će u narednih deset godina igrati u najboljim utakmicama na svijetu", zaključio je Paunović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.