Rođeni u BiH, ali su svjetsko zlato osvojili sa Srbijom

Među novim svjetskim šampionima

Rođeni u BiH, ali su svjetsko zlato osvojili sa Srbijom

Fudbalska reprezentacija Srbije do 20 godina napravila je pravo čudo! Izabranici Veljka Paunovića pobjedom od 2:1 u finalu Svjetskog prvenstva nad Brazilom od 2:1 okitila je titulom svjetskog šampiona.

Nakon vodstva koje je Orlićima donio Mandić u 70. minuti, samo tri minute kasnije Pereira je pogodio za izjednačenje mladih Karioka, pa se otišlo u produžetke. Pogotkom dvije minute prije kraja drugog produžetka Nemanja Maksimović je sebi priskrbio kultni status pogodivši za 2:1 i veliko slavlje naših istočnih komšija.

Neki od novih svjetskih šampiona rođeni su u Bosni i Hercegovini, neki su i nosili dres naše domovine, a ima i onih koje ste sigurno gledali na raznim turnirima organizovanim na bh. tlu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.