Sve je gotovo

Rummenigge potvrdio: Schweinsteiger je u Unitedu!

Edmir Škorić

Predsjednik Bayerna Karl-Heinz Rummenigge potvrdio je transfer Bastiana Schweinsteigera u Manchester United.

Schweinsteiger je prihvatio da potpiše trogodišnji ugovor s Unitedoem vrijedan 30 miliona eura, a Bayern bi na ime obeštećenja trebao da zaradi 20 miliona eura.

Ove inforamcije objavio je njemački Bild, čime su, čini se, završile glasine oko budućnosti njemačkog reprezentativca. Potvrdio je sve i Bayernov prvi čovjek.

Na današnjem predstavljanju Bayernove nove momčadi nije bilo iskusnog krilnog nogometaša i to je bio više nego jasan znak.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Schweinsteiger je u Bayernu proveo 13 godina, te je odigrao 342 utakmice uz 45 datih golova. Za sastav njemačke reprezentacije upisao je 111 nastupa i postigao 23 pogotka.

S Bavarcima je osvojio apsolutno sve - osam naslova Bundeslige, jednom Ligu prvaka, dva puta Liga kup Njemačke, šest puta DFB Pokal, evropski Superkup, Svjetsko klupsko prvenstvo, a s Njemačkom je bio prvak svijeta 2014. godine. Bio je 2010. godine u najboljem timu Svjetskog prvenstva i nogometaš godine u Njemačkoj tri godine kasnije.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.