Foto: Index.hr

Derbi bez pobjednika

Hodžić igrao u remiju Dinama i Hajduka

Edmir Škorić

Nogometaši Dinama i Hajduka podijelili su bodove u velikom hrvatskom derbiju u sklopu prvog kola HNL-a.

Kako su privedeni braća Mamići, Maksimir je konačno bio pun. Boysi su u velikom broju došli da bodre svoje igrače, baš kao i Torcida. 

Splićani su poveli nakon osam minuta igre golom Caktaša, kojeg je lijepo proigrao Ohandza. 

Do kraja prvog dijela Dinamo uspijeva da izjednači. U 38. minuti je Pjaca prošao po lijevoj strani, poslao je loptu u peterac gostiju, a Soudani je neumoljiv. 

U nastavku je tempo igre znatno opao, Dinamovi napadi bili su jalovi, dok se Hajduk bazirao na kontre. Susret je na kraju završen rezultatom 1:1, što svakako više odgovara ‘bilima’.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Mladi bh. reprezentativac Armin Hodžić ušao je u 82. minuti kod domaće ekipe. Tino Sven Sušić nije dobio šansu na drugoj strani.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.