Luksemburžani tvrd orah za Modre

Dinamo se osramotio na Maksimiru

Večeras je odigrano pet utakmica 2. pretkola Lige prvaka, a iznenađenja je bilo i previše.

Zagrebački Dinamo se na Maksimiru osramotio protiv Fole Esch. Prvak Luksemburga se pokazao kao tvrd orah za Modre i na kraju je uspio doći do historijskog remija.

U 25. minuti šok za malobrojnu publiku na Maksimiru. Hadji je savladao Eduarda i doveo svom timu vodstvo od 1:0. Henriquez je jedanaest minuta kasnije poravnao na 1:1, što se na kraju ispostavio i kao konačni rezultat utakmice.

Modri su pokušavali stići do preokreta i očekivane pobjede, ali im u tome nije pomogao ni crveni karton Ronnyja u 64. minuti. Gosti su sa igračem manje uspjeli sačuvati remi. Mladi bh. reprezentativac Armin Hodžić je u igru ušao u 80. minuti umjesto Taravela.


Dinamo (Z) - Fola Esch 1-1, A. Henriquez (1-1... by dm_525b2245553f8

Qarabag našeg Ibrahima Šehića na svom terenu nije uspio slomiti otpor crnogorskog prvaka Rudara (0:0). Iako je azerbejdžanski klub imao više od igre, gosti kući odlaze neporaženi.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Malmo je na svom terenu ugostio Žalgiris, a i taj meč je okončan remijem bez pogodaka. U ekipi litvanskog prvaka je svih 90 minuta odigrao Semir Kerla, nekadašnji fudbaler Željezičara.

BATE je na svom terenu savladao irski Dundalk sa 2:1, dok je Celtic također kod kuće bio siguran protiv Stjarnana sa 2:0. Golove za škotskog velikana postigli su Boyata u 44. i Johansen u 56. minutu, a Griffiths je u dvanaest minuta prije kraja promašio jedanaesterac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.