Foto: EPA

Trener mu ne vjeruje previše

Sušić želi napustiti Hajduk zbog lošeg statusa u ekipi

Adnan Beganović

Bosanskohercegovački reprezentativac Tino Sven Sušić od Hajduka će zatražiti raskid ugovora.

Tino Sven Sušić kod novog trenera Hajduka Damira Burića nije u prvom planu, pa je zbog toga jako nezadovoljan, te želi što prije napustiti Hajduk.

Hrvatski portal Index.hr piše da je Sušić jutros pokušao stupiti u kontakt sa predsjednikom i sportskim direktorom Hajduka kako bi im saopštio svoju odluku, no obojica su bila nedostupna.

Nemam pojma o čemu pričate. Kao prvo, laž je da se nisam želio javiti na telefon. To nije moj stil ponašanja, a i vi to vrlo dobro znate. Znate da me uvijek možete nazvati i pitati što god vas zanima. Možda vam se nekad neću moći javiti, no poslije ću ja vas nazvati. Tako da mi nije jasno kakve su to ludosti. A kao drugo, kažete da Sušić traži raskid ugovora. Iskreno, ovo mi je prvi glas o tome. On traži raskid ugovora? Pa i ja bih puno toga želio, a ipak ne mogu do toga. Za mene Sušić je igrač Hajduka pod ugovorom, a i sami znate da igrač ne može tek tako, kako njemu dođe raskinuti ugovor. Valjda se nešto i Hajduk o svemu pita", za Index.hr je istakao predsjednik splitsskog kluba Marin Brbić.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Zbog čega ne igra Sušić? Nije to pitanje za mene. Nisam ja trener, Burić je donio takvu odluku. Morate znati da Sušić nije prošao pripreme, da nije u potpunosti spreman i trener trenutno smatra da u svklačionici ima neke druge igrače koji mu trebaju mnogo više od Sušića", dodao je predsjednik Hajduka.

Poddsjetimo, Sušić je u Hajduk stigao 2012. godine iz Standarda. Za splitsku ekipu je odigrao 90 utakmica i upisao je deset pogodaka, te 16 asistenija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.