Hodžić igrao u remiju Dinama i Hajduka
Foto: Index.hr

Derbi bez pobjednika

Hodžić igrao u remiju Dinama i Hajduka

Edmir Škorić

Nogometaši Dinama i Hajduka podijelili su bodove u velikom hrvatskom derbiju u sklopu prvog kola HNL-a.

Kako su privedeni braća Mamići, Maksimir je konačno bio pun. Boysi su u velikom broju došli da bodre svoje igrače, baš kao i Torcida. 

Splićani su poveli nakon osam minuta igre golom Caktaša, kojeg je lijepo proigrao Ohandza. 

Do kraja prvog dijela Dinamo uspijeva da izjednači. U 38. minuti je Pjaca prošao po lijevoj strani, poslao je loptu u peterac gostiju, a Soudani je neumoljiv. 

U nastavku je tempo igre znatno opao, Dinamovi napadi bili su jalovi, dok se Hajduk bazirao na kontre. Susret je na kraju završen rezultatom 1:1, što svakako više odgovara ‘bilima’.

Mladi bh. reprezentativac Armin Hodžić ušao je u 82. minuti kod domaće ekipe. Tino Sven Sušić nije dobio šansu na drugoj strani.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

 

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.