Liga prvaka

Astana izbacila Maribor iz Lige prvaka

Midhat Šljivak

Fudbaleri kazahstanske Astane izbacili su Maribor iz Lige prvaka. Oni su danas na svom terenu savladali prvaka Slovenije s 3:1, te su s ukupnih 3:2 prošli u narednu fazu takmičenja.

Maribor je u Astanu stigao s minimalnih 1:0 iz prvog susreta. Međutim, to im nije bilo dovoljno, pa je prvak Kazahstana sjajnom igrom stigao do pobjede i prolaza dalje.

Poveli su domaći nakon 12 minuta igre, a za vodstvo od 1:0 pobrinuo se Dzholchiev.

Finiš prvog dijela donosi još dva gola, po jedan na obje strane. Prvo je Maribor u 39. minuti preko Rajčevića izjednačio na 1:1, da bi samo četiri minuta kasnije Astana preko Canasa ponovo stigla do prednosti od 2:1.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, a u 58. minuti domaći tim stiže i do trećeg pogotka. Twumasi pogađa za reultat od 3:1.

Canas je u 67. minuti isključen zbog drugog žutog kartona. Imao je Maribor više do 20 minuta priliku da postigne gol koji bi ga odveo u narednu fazu takmičenja, ali u tome nije uspio.

Na kraju je Astana ostvarila pobjedu i plasman u narednu fazu takmičenja, gdje ih čeka finski prvak Helsinki

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Liga prvaka, 2. pretkolo:

Astana - Maribor 3:1 (Dzholchiev 12', Canas 43', Twumasi 58' / Rajčević 39')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.