Kadar sve jači

United dovodi novo pojačanje

S. Bošković

Manchester United se nalazi na korak do potpisivanja 27-godišnjeg napadača Barcelone, Pedra

Van Gaal, trener Manchester Uniteda, voljan je  platiti  otkupnu klauzu od 22 miliona funti za Pedra, i u Unitedu su uvjereni da se Pedro  želi pridružiti baš njima.

Barcelona je jučer stigla u San Francisco, gdje će u okviru International Champions Cupa odigrati utakmicu sa Unitedom. U slučaju da se Pedro ne nađe u sastavu Barcelone, to će vjerovatno značiti da je dogovor o transferu postignut.

Ipak, trener Barcelone, Louis Enrique ne želi da Pedro napusti njegov klub, ali shvata frustiranost igrača zbog nedostatka vremena za igru.

Pedro je profesionalnu igračku karijeru počeo u Barceloni C, prelazi u Barcelonu B, a 2008. godine potpisuje ugovor sa  prvim timom Barcelone.

U dresu katalonskog tima odigrao je 318 utakmica i postigao 98 golova.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Osvojio je sve što se je dalo osvojiti u Barceloni, osim Europske lige. Također, sa reprezentacijom Španije, čiji je član od 2010. godine je osvojio Svjetsko i Europsko prvensto, te Kup konfederacija.

Pedro će se u Unitedu pridružiti Schwainstaigeru, Schneiderlinu, Darmianu koji su dovedeni ranije ovog prelaznog roka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.