Foto: EPA

Pobjeda Reala

Kraljevi deklasirali Građane, Džeko konačno dobio šansu

Midhat Šljivak

Fudbaleri Real Madrida uvjerljivo su s 4:1 savladali Manchester City na Internacionalnom kupu šampiona.

Kraljevi su uz sjajnu igru potpuno pregazili Građane za koje je konačno minute dobio i Edin Džeko.

Poveo je Real u 21. minuti. Bale je ubacio, a prekrasan gol postiže Karim Benzema za prednost Kraljeva od 1:0.

Samo četiri minute kasnije novi gol u mreži Joea Harta. Kroos je uposlio Ronalda, koji matira golmana Cityja za sigurnih 2:0.

Ipak, to nije bilo sve u prvom poluvremenu. Prvo je Pepe u 44. minuti pogodio za velikih 3:0, da bi s penala u nadoknadi vremena Toure smanjio na 3:1.

Međutim, u nastavku City nije uspio napraviti ništa, ali je zato Real postigao još jedan pogodak. Igrala se 73. minuta kada Čerišev pogađa za konačan rezultat susreta od 4:1.

Edin Džeko je konačno dobio priliku za igru. Ušao je u 68. minuti umjesto Raheema Sterlinga, ali nije uspio da se upiše u strijelce.

Prijateljski meč:

Potražite više informacija na temu La Liga:

Manchester City - Real Madrid 1:4 (Toure 45+4'p / Benzema 21', Ronaldo 25', Pepe 44', Čerišev 73')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.