Pjanić pogodio sa bijele tačke u pobjedi Rome nad Realom

International Champions Cup

Pjanić pogodio sa bijele tačke u pobjedi Rome nad Realom

Roma je u Melbourneu u sklopu International Champions Cupa savladala Real Madrid i tako došla do osvajanja prvih bodova na ovom jakom turniru.

Regularnih 90 minuta okončano je rezultatom 0:0, nakon čega se pristupilo izvođenju jedanaesteraca. Prvi penal za Romu realizovao je Miralem Pjanić, koji je u igru ušao na početku drugog poluvremena.

Osim njega, za rimski klub su pogađali Ljajić, Destro, Florenzi, Iturbe, Peredes i Keita, dok je ključni jedanaesterac sa druge strane promašio Vasquez. Roma je na kraju slavila sa 7:6.

Roma je ovom pobjedom osvojila dva boda, dok je Realu pripao jedan. Pravila International Champions Cupa su takva da poraženi tim nakon jedanaesteraca osvaja jedan bod, dok pobjedniku ne pripadnu tri, već dva boda. 

U grupi sa Romom i Real Madridom se još nalazi i Manchester City.

Potražite više informacija na temu La Liga:

International Champions Cup:

Roma - Real Madrid 0:0 (7:6 penali) 



Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti