Foto: EPA

Guardiola preuzima City

Midhat Šljivak

Pep Guardiola od naredne sezone će s klupe predvoditi Manchester City.

Kako navodi Bein Sport, Guardiola je dogovorio sve uslove oko preuzimanja Građana, te će od naredne sezone predvoditi s klupe ovaj tim.

Dugo se već spominje mogućnost da 44-godišnji španski stručnjak preuzme tim s Etihada. Čak je i ovog ljeta bilo kombinacija u kojima bi preuzeo City, ali je na kraju ostao u Bayernu.

S bavarskim velikanom je osvojio naslov prvaka Njemačke, a na klupi Bayerna se nalazi od 2013. godine.

Guardiola je najveći dio trenerske karije proveo u Barceloni, gdje je proveo i najveći dio igračke karijere. 

Na klupu Barcelone došao je 2008. godine i osvojio je tri titule prvaka Španije u nizu, te dva kupa Kralja. S katalonskim timom je dva puta bio prvak Europe, te je dva puta na vrhu svijeta.

Pep Guardiola važi za jednog od najboljih i najuspješnih trenera na svijetu u ovom trenutku, a Manchester City bi bio novi izazov i nova prilika za dokazivanje. 

Za očekivati je da će se u Engleskoj naći pod velikim rezultatskim pritiskom. Klub s Etihada ima ambicije prema naslovu prvaka, te u Evropi, gdje čekaju prvi pravi iskorak.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U engleskom klubu smatraju da je Guardiola dovoljno kvalitetan da ispuni njihove ambicije.




NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.