Potop Hajduka na Aldo Drosini: Istra uvjerljivo slavila

S. Bošković

Hajduk je u Pulu stigao da bi upisao prvu pobjedu u HNL-u ove sezone, no kući se Bili vraćaju pognutih glava

U susretu trećeg kola HNL-a na Aldo Drosini Istra 1916 je dočekala favorizovani Hajduk. No, u prvenstvu Hrvatske favoriti ove sezone ne prolaze dobro, a ni Hajduk nije bio izuzetak. 

Reprezentativac BiH, Tino-Sven Sušić je mogao dovesti Hajduk u vodstvo na samom početku utakmice, ali lopta je prošla tik pored vratnice. 

Istra se polako budila i rano je povela.  Odbrana Splićana je izgleda katastrofalno, te nisu uspjevali da izbace loptu iz vlastitog kazneno prostora. Niz odbijanaca i amaterske reakcije odbrane Hajduka iskoristio je Heister koji domaćine dovodi u vodstvo. Na semaforu je tek bio 10. minut.

Hajduk se polako budi. Napadaju Splićani i kruže oko gola Istre, ali bez konkretne realizacije. Istra je čekala svoju novu priliku i dočekali su je u 40. minutu. Tomić je ubacio, Kalinić loše reagirao, a Repić je slavio pogodak. 

Kada su se gosti nadali da će izvući možda remi, uslijedio je novi hladni tuš. Tudor ruši Heistera, a Tomić u 50. minutu pogađa sa bijele tačke za 3:0.  

Utakmica se nakratko primirala, a Istra je prepustila inicijativu Hajduku koji to iskorištava. Kiš je, nakon niza odbijanaca, bio dobro postavljen i smanjio rezultat na 3:1. Igrao se je 63. minut.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Dvije minute kasnije, Pavlović je poslao prizemnu loptu za Heistera, koji nakon jednog postignutog gola i izborenog penala, precizno šutira i postavlja konačnih 4:1.

Hajduk nakon tri odigrane utakmice ima samo dva boda, dok se Istra 1961 nalazi u samom vrhu tablice sa šest bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.