Potpisao na tri godine

Službeno: Sergio Romero novi golman Uniteda!

Midhat Šljivak

Argentinski reprezentativac, Sergio Romero, novi je golman Manchester Uniteda.

Sjajni 28-godišnji golman je s Unitedom potpisao trogodišnji ugovor, te će za sada, predstavljati veliku konkurenciju Davidu de Gei.

Također, u ugovoru Romeru ima i opciju za dodatnu godinu ugovora, a nakon što je stigao na Old Trafford, izrazio je veliko zadovoljstvo.

"Počastvovan sam dolaskom u Manchester United. Ostvario sam san, igraću za najveći klub na svijetu. Louis van Gaal je fantastičan trener i jedva čekam da započnem novo poglavlje u karijeri", istakao je Romero.

Menadžer Crvenih đavola, Louis van Gaal, također je prezadovoljan dolaskom Romera na Teatar snova.

"Sergio je jako talentovan golman. Bio je jako mlad kada sam ga vodio u AZ Alkmaaru i drago mi je što je došao u Manchester United. Branio je sjajno na Svjetskom prvenstvu. Biće sjajno pojačanje i drago mi je što ću ponovo raditi s njim", istakao je holandski stručnjak.

Dolazak Romera vjerovatno predstavlja kraj karijere za Victora Valdesa na Old Traffordu. Španac je već spakovao kofere, a Argentincu će United biti četvrti evropski tim.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Prethodno je branio za AZ, godinu dana je bio u Monacu, a tri godine je branio gol Sampdorije.

Karijeru je fantastični čuvar mreže počeo u argentinskom Racingu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.