Broj 7 slobodan

Pet razloga za dolazak Ronalda u United

S. Bošković

Manchester United se povezuje sa njihovim bivšim igračem, i herojom, Ronaldom koji je trenutno član Real Madrida. Evo pet razloga zašto će se to desiti:

5. Svađa sa Benitezom

Objavljeno je prošle sedmice da se Benitez i Ronaldo ne slažu previše dobro. Zbog  lojalnosti starom prijatelju, Sir Alex Ferguson, nije iznenađenje da Ronaldo ima nešto protiv bivšeg trenera Liverpoola Rafe Beniteze. 

Cristiano je i javno podržao Carla Ancellotija, bivšeg trenera Reala, prije nego što će dobiti otkaz.

4. Novac od prodaje Di Marije

United je već ovog ljeta imao mnogo novca da potroši,a ta cifra se je povečala nakon što su Angela Di Mariju prodali PSG-u za 46 miliona funti. 

Naravno, to je samo pola od onog koliko Ronaldo vrijedi, ali je bolje nego ništa. Nije isključeno da će Crveni Đavoli zaraditi još novca na prodaju igrača, a najbliži prodaji su : David de Gea, Jonhy Evans i Rafael i to za lijepe sume novca.

3. Broj 7 postaje slobodan

I ako zvuči bezazleno, ovaj faktor je dosta važniji nego što mislite. 
Unitedov potez da veoma brzo proda Di Mariju, i na taj način oslobodi sedmicu može značiti da je Louis Van Gaal samouvjeren o dovođenju Ronalda.

Nije za vjerovati da bi Portugalac na Old Traffordu nosio bilo koji drugi broj osiim sedmice, te se ovo može smatrati kao jedan dio plana o dovođenju Ronalda nazad. 

2. United treba bolju realizaciju

Jednostavno rečeno, Ronaldo bi riješio sve napadačke probleme Manchester Uniteda. Portugalac je u igri prema naprijed gol-mašina. 

Van Gaal ima velikih problema sa napadačima. Ronney je proše sezone pogodio samo 12 puta, dok su Falcao i Van Persie skupa upisali 14 pogodaka, i obojica su napustila klub.
Unitedu pod hitno treba igrač koji garantuje golove, a Ronaldo ih garantuje.

1. Louis Van Gaal obečao misteriozno pojačanje

Van Gaal ima naviku da dovodi odlična pojačanja, a ovog ljeta je obećao dovesti misterioznog igrača svjetske klase. 

Još jedna interesanta stvar je da nije isključio dolazak Ronalda na Old Trafford, kada je bio upitan o njemu. 
Ovo može značiti da United pokušava realizirati ovaj transfer daleko od očiju javnosti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.