Službeno: Sergio Romero novi golman Uniteda!

Potpisao na tri godine

Službeno: Sergio Romero novi golman Uniteda!

Midhat Šljivak

Argentinski reprezentativac, Sergio Romero, novi je golman Manchester Uniteda.

Sjajni 28-godišnji golman je s Unitedom potpisao trogodišnji ugovor, te će za sada, predstavljati veliku konkurenciju Davidu de Gei.

Također, u ugovoru Romeru ima i opciju za dodatnu godinu ugovora, a nakon što je stigao na Old Trafford, izrazio je veliko zadovoljstvo.

"Počastvovan sam dolaskom u Manchester United. Ostvario sam san, igraću za najveći klub na svijetu. Louis van Gaal je fantastičan trener i jedva čekam da započnem novo poglavlje u karijeri", istakao je Romero.

Menadžer Crvenih đavola, Louis van Gaal, također je prezadovoljan dolaskom Romera na Teatar snova.

"Sergio je jako talentovan golman. Bio je jako mlad kada sam ga vodio u AZ Alkmaaru i drago mi je što je došao u Manchester United. Branio je sjajno na Svjetskom prvenstvu. Biće sjajno pojačanje i drago mi je što ću ponovo raditi s njim", istakao je holandski stručnjak.

Dolazak Romera vjerovatno predstavlja kraj karijere za Victora Valdesa na Old Traffordu. Španac je već spakovao kofere, a Argentincu će United biti četvrti evropski tim.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Prethodno je branio za AZ, godinu dana je bio u Monacu, a tri godine je branio gol Sampdorije.

Karijeru je fantastični čuvar mreže počeo u argentinskom Racingu.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.