Mogu li Plavi napraviti iznenađenje?

Muslin jako cijeni Želju, Standardov cilj je grupna faza

Adnan Beganović

Fudbaleri Standarda nisu na najbolji mogući način otvorili sezonu. Naime, u 1. kolu belgijskog prvenstva pretrpjeli su poraz na gostovanju kod Kortrijka, pa će sasvim sigurno sutra u duelu sa Željezničarem učiniti sve da se iskupe.

Slavoljub Muslin, srbijanski stručnjak, porazom je debitovao na klupi Standarda, a uoči duela 3. pretkola Evropa lige sa Željezničarem, istakao je da jako cijeni bosanskohercegovačku ekipu.

"Naravno da dobro poznajem ekipu Željezničara. Gledao sam njihov duel sa Ferencvarošem i mogu vam reći da je to dobra ekipa koja igra brzo prema naprijed", istakao je Muslin.

Srbijanski stručnjak smatra da je belgijska liga mnogo kvalitetnija od bosanskohercegovačke, a kako sam kaže, cilj Standarda je igrati u grupnoj fazi Evropa lige.

"Bosanskohercegovačka liga se ne može porediti sa belgijskom. Sudjelovanje u evropskim takmičenjima je dobra prilika da se pokažu Evropi i da pokušaju nakon toga ostvariti dobar transfer. U posljednjih nekoliko sezona Standard nije imao vissoke ambicije u Evropi, ali ovaj put je mnogo drugačije. Želimo doći barem do grupne faze Evropa lige, zaključio je srbijanski stručnjak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.