Evropska liga, 3. pretkolo

Hajduk, Dortmund i Southampton jednom nogom u playoffu

Večerašnje utakmice Evropske lige donijele su nekoliko zanimljivih rezultata, ali ih je najviše okončano očekivanim ishodima.

Splitski Hajduk je pred svojim navijačima sa 2:0 savladao Stromsgodset i tako se doveo u dobru situaciju pred revanš u Noreškoj. Strijelci za Splićane su bili Balić u 67. minuti i Kiš u trećoj minuti sudijske nadoknade. Tino Sušić je u igru ušao u 74. minuti.

Dortmund je u kombinovanom sastavu bio bolji na gostovanju kod Wolfsbergera, a meč je okončan rezultatom 1:0. Strijelac jedinog pogotka na utakmici bio je Hofmann u 14. minuti susreta. 

Southampton je bio mnogo ubjedljiviji jer je sa 3:0 savladao Vitesse. Strijelci za engleski tim bili su Pelle u 36., Tadić u 45. i Long u 84. minuti utakmice. Drugi engleski predstavnik, West Ham, je razočarao odigravši na svom terenu 2:2 sa rumunskom Astrom.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

St. Etienne je rezultatom 3:0 slavio protiv Targu Muresa, dok je Bordaeux istim rezultatom bio bolji od AEK Larnace. Athletic Bilbao je sa 2:0 pobijedio Inter iz Bakua, dok je iznenađenje priredio Rabotnički, koji je minimalno slavio protiv Trabzonspora (1:0). Strijelac jedinog gola bio je Ilijoski u 23. minuti susreta.

U nešto ranijem terminu, svoj debi u Evropi imao je istanbulski Basaksehir, koji je rezultatom 2:0 poražen od AZ Alkmaara. Strijelci su bili Van Der Linden i Janssen. Edin Višća je u porazu svog kluba odigrao svih 90 minuta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.