Karačić objavio spisak

Po četvorica juniora iz Želje i Sarajeva na spisku

Edmir Škorić

Juniorska nogometna reprezentacija Bosne i Hercergovine odradit će mini pripreme u avgustu.

Juniorska reprezentacija okupit će se u Trening centru Nogometnog saveza u Zenici, a od 4. do 6. avgusta odradit će jedan manji dio priprema.

 Najviše igrača dali su sarajevski velikani Željezničar i Sarajevo. Iz Želje su poziv dobili Emir Ćutahija, Kemal Osmanković, Ismail Duraković i Amir Hadžiahmetović, dok su iz Sarajeva na spisku Advan Kadušić, Adnan Osmanović, Edvin Rastoder i Elvedin Herić.

Selektor Toni Karačić pozvao je mnoge igrače, koji će u tri dana u Zenici odraditi četiri treninga. Podsjetimo da je naša juniorska reprezentacija sredinom maja porazom od Crne Gore izgubila sve šanse da se plasira na Evropsko prvenstvo.

Na spisku su:

Emir Ćutahija (Željezničar), Azur Muminović (Sloboda), Advan Kadušić (Sarajevo), Darko Todorović Sloboda), Arman Ćorović (RW Essen, Njemačka), Vladimir Oršolić (NK Zagreb, Hrvatska), Kemal Osmanković (Željezničar), Ismail Duraković (Željezničar), Ajdin Redžić (Borac), Amir Hadžiahmetović (Željezničar), Amer Gojak (GNK Dinamo Zagreb, Hrvatska), Sanjin Lelić (GNK Dinamo Zagreb, Hrvatska), Miloš Aćimović (Zrinjski), Ognjen Petrović (Borac), Vlado Kremenović (Vojvodina, Srbija), Dario Šarić (Carpi, Italija), Zinedin Mustedanagić (Sparta Prag, Češka Republika), Adnan Osmanović (Sarajevo), Edvin Rastoder (Sarajevo), Elvedin Herić (Sarajevo), Stjepan Radeljić (Zrinjski), Ivan Bondža (Široki Brijeg), Ivan Matić (Široki Brijeg), Selmin Džogić (Travnik).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.