Mladi Zmajevi kvalifikacije otvorili porazom od Norveške

Kvalifikacije za EP

Mladi Zmajevi kvalifikacije otvorili porazom od Norveške

Edmir Škorić

Bosanskohercegovačka mlada reprezentacija poražena je od Norveške s 2:0 u prvom kolu grupe 9 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Izabranici Darka Nestorovića nisu uspjeli da ostanu neporaženi na početku kvalifikacija, koje će biti jako teške obzirom da su, pored Norveške, u grupi još i Engleska, Švicarska i Kazahstan.

Naši reprezentativci dobro su se nosili s Norvežanima, ali su presudili golovi u finišu prvog i drugog dijela. Prvi je postigao napadač Moldea Elyounoussi u finišu prvog dijela, da bi nakon sjajne akcije u 88. minuti rezervista Aursnes postavio konačnih 2:0.

Norvežani su bili nešto bolji, opasniji, pa se ne može reći da nisu zaslužili pobjedu. 

Imali su i Nestorovićevi izabranici neke pokušaje, ali… U 72. minuti, nakon greške naše odbrane, Berisha je mogao da otkloni dileme oko pobjednika, no promašio je prazan gol, ali je eto kasnije Aursens pogodio.

U 77. minuti Damir Sadiković je dobio drugi žuti, odnosno crveni karton što je dodatno otežalo našim mladim igračima.

Kvalifikacije za EP, grupa 9, 1. kolo:
Norveška - BiH 2:0 (Elyounoussi 45, Aursnes 88)

Norveška: Rossbach, Grogaard, Jenssen, Gronner, Haraldseid, Elyounoussi, Fossum, Selnaes, Strand, Berisha, Svendsen.

BiH: Pirić, Merajić, Mihojević, Miletić, Omerbašić, Sadiković, Hadžiahmetović, Hajradinović, Jelišić, Memija, Hodžić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.