Foto: EPA

Jovetić ljut na Pellegrinija

Jovetić: Pellegrini mi nije dao da igram

Midhat Šljivak

Novo pojačanje Intera, Stevan Jovetić, govorio je o svom boravku u Manchester Cityju.

Crnogorski napadač je protekle dvije godine proveo na Etihadu. Stigao je iz Fiorentine kao veliko pojačanje, ali je u dvije godine odigrao samo 43 utakmice.

Povrede su mu također predstavljale veliki problem, ali Jovetić tvrdi da mu je probleme zadavao i čileanski stručnjak Manuel Pellegrini, koji mu nije pružao priliku za igru.

"Imao sam problem s povredama, ali to nije bio jedini problem. Čak i kada sam bio u dobroj formi, trener mi nije dao da igram", istakao je je Jovetić.

Crnogorcu je drago što je stigao u Inter. Na Giuseppe Meazzi će naredne dvije godine igrati kao posuđen igrač Građana.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Drago mi je što sam postao član Intera. Došao sam da pobjeđujem i nadam se da ćemo se vratiti u vrh", rekao je Jovetić.

Jovetić je tijekom boravka u Manchester Cityju postigao 11 pogodaka, a u karijeri je nastupao još za Fiorentinu i Partizan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.