Čelnici kluba odlučili Argentinca "oderati" kaznom

Di Mariji zbog nediscipline 500.000 eura kazne

Čelnici Manchester Uniteda izgubili su strpljenje sa Angelom Di Marijom. Iako je argentinski reprezentativac dobio nekoliko dana dodatnog odmora kako bi se oporavio od Copa Americe, na kraju od Di Marije ni traga. 

Na Old Traffordu nisu upućeni u informacije o navodno dogovorenom transferu u Paris Saint-Germain, kao ni o tome gdje im se nalazi igrač. Trener Louis van Gaal dao je ironičan odgovor na pitanje britanskih novinara. 

"Gdje je Di Maria? Možda je sjeo u pogrešan avion", kratko je kazao Louis van Gaal. 

Sudeći po pisanju tamošnjih medija, Manchester United će zbog nediscipline kazniti Di Mariju sa 500.000 eura. Za naše prilike, nevjerovatan iznos, za Di Mariju - sitnica. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Di Maria je u Manchester Unitedu od prošlog ljeta, a slavni klub za njegovo dovođenje tada je izdvojio 59.7 miliona funti, što je bio rekordan transfer u Engleskoj i peti ukupno u povijesti fudbala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.