Bh. napadač se upisao u historiju HNL-a

Hodžić briljira, Mamić likuje: Dobar je mali, dobar

Mladi bosanskohercegovački reprezentativac Armin Hodžić na fantastičan način otvorio je novu sezonu u hrvatskom šampionatu.

Napadač Dinama u posljednje dvije prvenstvene utakmice postigao je pet golova i tako se nakon Mate Baturine, Andreja Kramarića i Ante Budimira upisao u historiju HNL-a.

Naime, prema pisanju hrvatskih medija, Armin Hodžić se nalazi među četiri jedina nogometaša koja su u historiji HNL-a uspjela u svoja prva dva nastupa u sezoni zabiti čak pet golova. Ono što je loša vijest za 20-godišnjeg napadača, jeste da niko od njegovih prethodnika nije zabio i treće prvenstveno kolo.

"Napadač sam i to mi je posao. No, ove sezone me je dobro krenulo. Kad sam zdrav, a to je najvažnije, mogu puno dati Dinamu", izjavio je nekadašnji član Željezničara. 

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Iako se pokraj Henriqueza prošle sezone nije mnogo naigrao, na pripremama u Moravskim toplicama osjetilo se da se nešto "kuha". 

"Dobar je mali, dobar", rekao je Zdravko sjedeći na tribini u Moravskim toplicama, da bi potom brat Zoran i ujedno trener Dinama dodao: "Ha, mora biti, dobro smo ga platili", dodao je Zoran. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.