Andalužani žele dovesti Španca

Sevilla spremna da dovede Llorentea

E. Škorić

Sevilla je jedan od klubova koji žele da dovedu iskusnog napadača Fernanda Llorentea iz Juventusa.

Mundo Deportivo u ponedjeljak je objavio kako je Sevilla odlučna da potpiše Llorentea iz Juventusa.

Llorente je pao u drugi plan u Juventusu jer je klub doveo Marija Mandžukića i Pabla Dybalu, pa je Španac odlučio da mijenja sredinu i torinski klub mu neće praviti nikakve probleme.

Sevilla je ostala bez Carlosa Bacce, sjajnog Kolumbijca koji je otišao u Milan i eto Andalužani vjeruju da je Llorentre dobra zamjena, ali morat će se namučiti ako žele da ga kupe.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Naime, pored osvajača Evropske lige, za igrača koji je devet godina igrao u Athleticu zanimaju se još Porto, Crystal Palace, Stoke, Arsenal i Real Madrid.

 Za reprezentaciju Španije je odigrao 23 utakmice i postigao je sedam golova, a u Juventusu je u dvije sezone u 65 mečeva positgao 23 gola. Igrao je finale Evropske lige s Athleticom, osvajao je dva naslova Serije A s Juventusom, Kup Italije, igrao je ove godine i finale Lige prvaka, kada je Stara dama poražena od Barcelone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.