Halilović odlazi na posudbu
Foto: EPA

Sevilla želi Hrvata

Halilović odlazi na posudbu

M. Šljivak

Hrvatski fudbaler Alen Halilović provešće narednu sezonu na posudbi u nekom od timova Primere.

Ovaj 19-godišnji reprezentativac Hrvatske neće dobiti priliku u prvom timu Barcelone kod trenera Luisa Enriquea, a kako je nezadovoljan igranjem za B tim, on će vjerovatno otići na posudbu.

Ozbiljan interes za njegove usluge pokazuje ekipa Seville. Spremni su ga u narednoj sezoni dovesti na pozajmicu, te bi Halilović konačno mogao zaigrati u Primeri.

Halilović je protekle sezone odigrao 30 utakmica za B sastav katalonskog velikana, ali je imao i nekoliko ispada, koji su ga odvajali od šanse za igru u prvom timu.

Karijeru je počeo u zagrebačkom Dinamo gdje je ubrzo prerastao u jednog od najboljih mladih igrača. Sjajnim igrama u dresu Modrih privukao je pažnju svih europskih velikana.

Ipak, katalonski gigant Barcelona, bila je najkonkretnija, te su ga doveli prošle godine u svoje redove. Platili su ga oko dva miliona eura. 




NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.