Foto: EPA

Povrede Ronalda i Benzeme

Real bez Ronalda i Benzeme

Midhat Šljivak

Cristiano Ronaldo i Karim Benzema doživjeli su lakše povrede i oni neće s ekipom putovati u Minhen na Audi kup.

Zvijezde Kraljeva imaju lakše povrede, pa je trener tima sa Santiago Bernabeua Rafael Benitez odlučio da ih poštedi napora u narednom periodu.

Portugalska zvijezda i trenutno najbolji fudbaler svijeta, Cristiano Ronaldo, ima problema s leđima. Benitez ne želi da prvu zvijezdu tima izlaže naporima u prijateljskim utakmicama, ali će biti spreman za početak nove sezone u Primeri.

S druge strane, francuski napadač Karim Benzema, ima problema s povredom butnog mišića. On je mišić lakše povrijedio na treningu, te će biti pošteđen treninga i putovanja u Minhen.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Real će na Audi kupu u Minhenu sutra za protivnika imati Tottenham, a na ovom turniru učestvuju još domaćin Bayern i ekipa Milana.

Novu sezoni u španskoj Primeri, Kraljevi počinju 22. augusta na gostovanju kod Sportinga u Gijonu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.