Želi da pokaže šta zna

Brandon Barker potpisao za Manchester City

S. Bošković

Manchester City je je potpisao 18-godišnjeg krilnog igrača Brandona Barkera na pet godina.

Brandon Barker bio je jedan od najboljih mladih igrača Cityja u drugom timu, a ovog ljeta putovao je ka član prvog tima na turneji po Aziji i Vijetnamu. Odmah nakon povratka iz Irske Barker je potpisao ugovor, i oduševljen je. 

"Pregovori su se nastavili tokom čitavog ljeta, i ovo je savršeno vrijeme da potpišem novi ugovor. Dobar je izazov boriti se za minute na terenu, iako to nije lako u timu punom igrača svjetske klase, ali ove sezone želim da se istaknem i pokažem svima za šta sam sposoban", rekao je Barker, te dodao: 

"Trener je rekao svim mladim igračima da ćemo dobiti priliku. Moram da impresioniram na treningu, kao i svi drugi koji dođu u klub. Moram iskoristi šansu kada je dobijem, i to je upravo ono što namjeravam uraditi".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Barker je svjestan da postoji šansa da bude posuđen nekom drugom timu, te smatra da će uspjeti tako napredovati,

"Ako se to desi napredovat ću kao igrač, a to će koristi mojoj budućnosti u Cityju. Krajni cilj će uvijek biti usmjeren na moje napredovanje u Ctyju". 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.