Džeko na Olimpicu postaje prvi napadač

Ko će činiti konkurenciju Edinu Džeki u novom timu?

A. Haznadarević

Nakon višemjesečne sage o odlasku Edina Džeke iz Manchester Cityja, te njegovog prelaska u italijansku Romu, danas je stigla konačna potvrda da su dva kluba uspjela pronaći zajednički jezik, te da će se najbolji strijelac u historiji bh. reprezentacije pridružiti Miralemu Pjaniću.

Iako je Dijamant imao ugovor sa Građanima sve do ljeta 2018. godine, prevelika i prejaka konkurencija u redovima viceprvaka Engleske ga je primorala na odlazak, kao i pronalazak kluba u kom će biti mnogo više prostora i osiguranu minutažu. 

Odlaskom iz Manchester Cityja se uspio riješiti pritiska kog su na njega vršili Sergio Aguero, Wilfried Bony, te novajlija Raheem Sterling, dok ga u Romi očekuju novi, ali daleko slabiji konkurenti u napadu.

Francesco Totti

Veliki kapiten i najveća legenda kluba Francesco Totti, veteran je koji skoro pa sigurno igra posljednju sezonu u Romi, ali i u cijeloj karijeri. Samim tim što 27. septembra puni 39 godina, jasno je da Princ Rima nije u stanju da igra svaki meč, kao i da nema snage za 90 minuta najžešćih borbi u Seriji A i Ligi prvaka.

Seydou Doumbia

Iako je u klub u januarskom prelaznom roku stigao kao snažno pojačanje u napadu, Bjelokošćanin Seydou Doumbia je od dolaska iz CSKA Moskve pa do danas za Romu odigrao tek 7 susreta i zabio samo 2 gola. Ranije se najavljivalo da će još ovog ljeta napustiti klub, što je veoma vjerovatno, posebno nakon dolaska Džeke.

Mattia Destro

Mladi napadač koji je u godinama punog napona snage, još od prošle godine proživljava stagnaciju karijere, koja je rezultirala i njegovom posudbom u redove Milana. Rossoneri nisu bili zadovoljni onim što je pokazao, pa se vratio na Olimpico, te će i on najvjerovatnije biti jedan od onih koji će ubrzo napustiti definitivno klub.

Victor Ibarbo

Kolumbijac kog je iz domovine u Evropu doveo Cagliari, od početka ove godine se nalazi na posudbi u Romi, a uprava rimskog kluba je uspjela isposlovati produženje posudbe ovog 25-godišnjaka na još godinu dana. Iako je prošle sezone u Seriji A nastupao za dva kluba, Cagliari i Romu, 2 gola i 5 asistencija u 23 nastupa, govore da Kolumbijac ne bi trebao predstavljati ozbiljniju prijetnju po Edina Džeku.

Antonio Sanabria

Najmlađi centarfor prvog tima Rome, 19-godišnji je Paragvajac Antonio Sanabria, kog je Vučica u ljeto prošle godine dovela iz redova Sassuola. Inače se radi o djetetu velike Barcelone, koje se u inostranstvu pokušava isprovilisati u kvalitetnog napadača. U sezoni koja je iza nas, igrao je više za juniorski tim nego za prvi, te se može pohvaliti sa samo dva nastupa u Seriji A.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.