Džeko će biti prvi izbor u napadu Rome
Foto: EPA

Džeko će u Romi imati mnogo prostora

Džeko će biti prvi izbor u napadu Rome

Midhat Šljivak

Bh. reprezentativac Edin Džeko novi je igrač Rome.

Dogovor između Manchester Cityja i Rome o transferu 29-godišnjeg bh. napadača je postignut, te će Edin od nove sezone nositi dres Vučice iz Rima.

Džeko će biti prvi izbor u vrhu napada kod francuskog stručnjaka Rudija Garcije.

Protekle sezone je Francuz često igrao sa Francescom Tottijem kao jedinim isturenim napadačem, iako je legenda tima daleko od klasičnog napadača.

Tu ulogu je protekle sezone često igrao i Gervinho, koji je u 21 nastupu postigao svega dva pogotka.

Kao rješenje za napad, rukovodstvo Rome je u januaru dovelo Sydoua Doumbiju iz CSKA Moskve. Međutim, napadač iz Obale Slonovače se nije iskazao, te je u sedam susreta postigao dva gola.

On će ovog ljeta vjerovatno i napustiti klub nakon samo nekoliko mjeseci, a za njim će i Mattia Destro.

Ovog 24-godišnjeg napadača ne žele u Rimu, te će on gotovo vjerovatno otići iz kluba.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Tako će Edin Džeko vjerovatno biti prvi izbor u napadu Vučice. Bh. napadač je idealan igrač za tim s Olimpica, te će imati mnogo prostora za postizanje pogodaka.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije