Do prva tri boda stigli su Crveni vragovi

United na Old Traffordu savladao Tottenham

Adnan Beganović

U prvom susretu nove sezone i ujedno derbiju 1. kola Premiershipa fudbaleri Manchester Uniteda su na Old Traffordu s minimalnih 1:0 savladali Tottenham.

Duel Manchester Uniteda i Tottenhama nije opravdao očekivanja, a pitanje pobjednika odlučeno je u prvom poluvremenu.

Igrala se 22. minuta kada su domači poveli. Bila je to dobra akcija Crvenih vragova, a vlastitu mrežu pogodio je Kyle Walker, koji je nespretno intervenisao.

Do kraja susreta imale su obe ekipe par izglednih situacija za postizanje pogotka, pogotovo Pijetlovi u samom finišu no mreže su mirovale, pa je ostalo 1:0.

Na golu Crvenih vragova sjajan je bio Sergio Romero, koji je na fenomenalan način iskoristio priliku koju mu je pružio menadžer Louis van Gaal.

Premiership, 1. kolo:

Potražite više informacija na temu Premier league:

Manchester United - Tottenham 1:0 (Walker autogol 22')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.